85 Unika!

Japp igår hade jag 85 Unika besökre, men endast 2 kommentarer =(( Ajja tur ni vill läsa iaf ;)

Nu ska jag göra frukost åt min surpuppe liam, som hade kissat ner hela sej o våran säng.. Tkr det är så himla tråkigt när han kissar igenom :( Får nog börja byta blöja på natten när han vaknar , hellre de än att han ska kissa igenom!

Nee fan nu roper Liam på mej, kaffebryggarn ska få sej en omgång oxå *gött :)




Förlossningsberättelse!

Japp ska göra ett försök att få ihop nått bra här :)

Kan börja med att berätta om Fredagen den 2:e Juli! Då vi var på hemligt uppdrag om ni minns att jag skrev ett inlägg om det? I alla fall så de hemliga uppdraget bestod av ett besök till bb för en bedömning om en ev igångsättning. Trodde jag skulle behöva förklara mej en massa saker osv om varför jag vill bli igångsatt. Men ack vad jag bedrog mej ;) Först fick jag ligga med Ctg o allt såg bra ut, sen fick jag träffa en läkare som kolla mej i muffen.. Var då öppen 3 cm, gjorde även ul o hade gått om fotervatten! Men eftersom jag var snittad tyckte han inte att jag skulle gå så mkt längre eftersom jag då var på 40+5, så fick en tid tillbaka för igångsättning måndag den 5/7 om det inte skulle hända nått under helgen!! Jag behövde inte säga ett ord om varför jag ville bli igångsatt så man kan väll säga att mitt ärr rädda mej.. Barnmorskan sa att jag skulle åka hem & hålla igång så skulle det nog sätta igång av sej självt, men neggo som var så kändes de jävligt långt borta att de skulle sätta igång så istället var jag inställd på en igångsättning på måndagen!

Åkte därifrån, handla lite på vägen hem & sen hämtade jag Liam på dagis! Berätta för personalen att jag skulle lämna liam tidigare på måndan & att de blir nån annan som hämtar honom!
Annars under dagen gjorde jag inte så mkt fram tills timmy sluta jobbet. Då kom han & hämta oss så vi åkte ner till fam boberg för vi skulle käka middag, jag & sara tog även en tur på stan oså!!
Hade en väldigt trevlig kväll men inga känningar dock!!

Gick o la mej som vanligt dock lite senare, runt halv två känner jag att de börjar göra lite ont i ryggslutet men bryr mej inte så mkt tills de kommer igen & igen, så förstod att de var igång nu! hade ganska långt mellan värkarna ca 7-15 min så att stressa iväg till BB var ju inte att tänka på.. Gick på toaletten & där möttes jag av slempropp som gått & jag vart överlycklig.. haha har alltid viljat sett  slemproppen så nöjd vart jag :) Smsa sara om hur de låg till så vi smsa ett tag lr ja i stort sett hela natten.. Stackars henne, fick inte sova nått!! :P
Gick upp o slog på datan för att kl värkarna, vissa gånger kom dom tätare o vissa var mer långdragna.. Så jag gick in o duscha, sen knappa jag lite mer på datorn, smsa med sara, ringde förlossningen men jag skulle avvakta & de gjorde jag.. Väckte timmy runt 4 så han fick åka ner & tanka så de skulle vara fixat.. packa ordning grejer som liam skulle ha med sej till Sara med familj eftersom han skulle få vara hos dom när vi skulle åka in till BB..

Klockan gick, runt 06:00 ringde jag pappa & berätta & sen åkte vi till Fam boberg o lämna av Liam.. Sen for vi in till BB!  Och härifrån kommer jag skriva från min Journal,

06:34 Inlägges på förl.avd. 23 årig 3-gravida 1 para

Orsak: Inkommer pga  värkar i grav vecka 40+6 (Bup enl UL 100626)

Cx utplånad, modermunnen öppen 4 cm

07:10 Ctg kurva körd som är reaktiv, visar sammandragningar med 7 min intervall
Bltr 130/90


11:15 MM öppen 5 cm

11:20 Får Akupunktur som inte hjälpte ett skit..

12:45 Badar Åhhh så skönt de var :)

13:25 upp ur badet & börjar fundera på EDA..

14:10 Sedvanliga förberedelser inför EDA görs.

14:30 Får ny barnmorska vid namn Viveka som var helt gudomligt bra

14:45 mår illa & spyr ner hela sängen, får nya lakan & skjorta!

15:00 Edan sätts in, 5ml/h

15:15 Edan börjar värka, UNDERBART!

16:10 MM öppen 8 cm, ffd huv ovan spinae, stor palpapel hinnblåsa

Amniotomi: Gör amniotomi för att underlätta barnets nerträngning. Fint klart fostervatten rinner.
Angelica ligger kvar i sängen & vilar en tag till

17:00 Angelica kommer upp & går till toaletten, kan kissa lite. Sätter sej sen på pilatesbollen

17:30 Upplever att det börjar trycka bakåt, öppen 10  cm

18:30 Värkarna korta men täta, stänger av Edan

Går upp och går med gåbordet en stund

18:45 Lägger sej igen, värkarna korta & ineffektiva
Pratar med paret om att hjälpa förlossningen framåt med syntocinindropp

19:00 Syntocinon 8,3mikrog/500 ml 10ml/h kopplas

19:25 Kräks

19:30 Börjar ha behov att krysta
A är mycket starkt & duktig  (fattar inte varför hon skrev så för alla är ju lika duktiga vare sej de tar 20 min lr 40 timmar, men visst duktig var jag ju haha )

19:50 Barnet börjar skymta i vulva, håller med varm handduk i perineum och smörjer med xylocaingel

20:14 Kön pojke i framstupa kronbjudning står med huvudet framfött i väntan på värk, höjer synt droppet till 100ml/h. rentorkas och cutanstimuleras, skriker..
Apgar 9-10-10

Förlossningen avsludes: ej instrumentallt
Ansvarig vid förlossning Viveka Borgström

20:20 Får enligt PM inj syntocinon 8,3ug ml iv ???

20:28 Utkrystas placenta och hela hinnor ua

Bristning/Klipp Labia bilat och en mindre bristning i vagina. Dr Raicu suturerar

22:00 Blt 120/80 Total blödning 400ml (300+100)

Ja så såg de la ut, tog tid gjorde det men världens vackraste kille kom ut

Noel Sundström 4730 gram, 52 lång & ett hattmått på 37 cm <3<3

Finge jag skulle jag göra om det flera gånger om..










Inte min helg!

Nej det har inte vart min helg för huvudtaget denna helg.. trodde söndan kunde bli bättre än fre o lör men nej då.. Ännu en misslyckad dag!! tur jag har barnen iaf <3<3

Liam är febrig så idag ska vi ringa VC så dom får kolla hals o öron för säkerhets skull, ska endå på återbesök för o kolla öronen efter inflammationen i juni!

Vart ingen förlossningsberättelse & nått mer i detta inlägg kommer det inte bli heller.. Får se när nästa uppdatering kommer, just nu känner jag mej bara less & besviken.....

PÅ återseende!!!

..!..







Imörn är det freda.. Då blir de fredas mys ;)  men först köra liam till moster, o sen ta en tur över till Kga! =)





Har fått min Förlossningsjournal nu!! ska försöka knåpa ihop en förlossningsberättelsen under helgen.. Kanske!!


Besök..!

Yes igår hade vi trevligt besök x2 :)

Först kom Jasmine med barnen & hälsa på, barnen lekte o hade skojj & vi drack kaffe!! Var väldigt skojj att träffa dom, tyvärr blir det inte så ofta men det får det bli ändring på =)

Sen på eftermiddan kom Timmys barndomsvän Eddie & hans tjej Sofie.. Fikade o hade jätte trevligt :)

Så såg våran dag ut igår!



Idag kommer robban,linn & rasmus på besök :) Ska bli skojj o se rasmus, inte var dag man träffar honom heller.. men han har ju blitt så stor nu så han har la fullt upp med sina kompisar osv! =) Blir mkt kusin träff för liam O noel! <3

Nått som är så jefla tråkigt är att alla lämnar mej.. haha!! Åsa har flyttat till norge, Linda ska flytta till norge om 1,5 månad, Sara me familj ska flytta till E-tuna om 3 månader!! Och JAG?? jo jag sitter här ;)
Nee blir nog bra, glad för allas skull <3<3 De finns telefon, dator, brev osv osv!

Annars blir de inte mkt idag.. ne nu ska jag göra nått annat än o töla här!!



vackraste <3



Lik mamma säger dom.. Va tkr ni? <3<3


Tisda...

Nu är hjärtat på dagis.. Han var tuff enda tills vi kom innanför dörren, då kom blygheten =) Men Liams dagiskompis Noel vart jätte glad över att se Liam, kom fram o gav han en kram! Så söt.. Var inga problem att gå därifrån iaf & de var skönt det!!

Jag ska snart börja städa ur garderoben men vet inte riktigt vart motivationen är??! Men så fort jag börjar går det nog rätt snabbt skulle jag tro! Och hinner jag innan jag ska hämta liam så blir det att städa hans rum oxå, ingen ide o städa därinne när han är med för då märks de ingen skillnad hur mkt jag än plockar!

har spelat lite spel med sara på msn oxå, men jag får nog träna lite för så jävla bra är jag ju inte ;)

I eftermiddag får vi besök av ett par kompisar till timmy, annars händer det nog inte så mkt denna dag!

Nu var de garderoben som ropa på mej.. Byee




Inget dagis!

Igår fick vi åka till farbror doktorn med Noel för han hade 38 i feber & matvägra hela dagen.. Var allmänt slö o ville inte riktigt vara vaken! Kom in rätt snabbt i ett rum, med med våran otur så fick läkaren ett akutsnitt att ta hand om först innan han hade tid med oss.. När han väl kom så titta han lite på Noel o tog alla hans vikter sen tidigare osv, visade sej att han sjunkit på sin kurva så ska ringa bvc idag för en vägning denna vecka! Han tyckte annars han såg fin ut så vi fick åka hem igen, men fortsätter han med matvägran så ska vi kontakta dom igen, blodsockret sjunker ju rätt lätt på dom små! Men nu i morse fick jag i han nästan en hel flaska så får hoppas det är på rätt väg nu för febern är inte kvar den heller.. Skönt!

Vart ju några timmar på akuten igår så timmy åkte o köpte mat på donken, men kortläsaren funka inte där så dom bjöd på maten ;) Det var nog meningen att vi skulle äta där! Gött var de kan jag lova oxå.. Liam fick vara hos farmor han, så dom hade massa myspys <3<3 Kom hem nångång efter elva & farmor hade redan satt på liam pyjamas o ny blöjja innan vi hämta han & det var bra för han somna i bilen så var bara o bära in han o lägga han i sängen =)

Idag trodde vi ju att liam skulle få gå till dagis igen efter ledigheten, men tji fick jag när vi kom dit.. Det var igenbommat & svart.. Så han fick bli hemma idag med! Tur att jag inte hade nått större inplanerat iaf..!!

Hade tänkt att jag skulle fixa min garderob idag, rensa ur sånt som jag inte vill ha kvar & rensa ur mammakläderna för dom behöver jag ju inte längre..! Ska försöka sälja det men vet inte vart. Men eftersom jag har en klåfingrig 2-åring med världens trots här så får jag ta de när han sover middag om han tänkt sej göra det idag!! :) Annars får de vänta till dagis öppnar igen, som bör vara imörn!

Vad som sker resten av veckan vette fan, blir iaf bvc skulle jag tro! Får ta dagarna som dom kommer.. Promenader blir det iaf :)

Till helgen ska Liam sova hon sin moster, det tkr han nog ska bli skojj tror jag.. :) Kommer självklart sakna han massvis mitt lilla hjärta <3

På freda ska timmy överaska mej med nått, har inte en susning om vad det kan vara.... Spännande! hihi
& lördan ska han till karlstad o festa med sina gamla polare.. Och jag ska vara hemma med Noel och hade myspys <3


ne nu ska jag ta barnen!


Söööööööönda..!!

Aa fy fan nu är det sönda igen :O Tyckte jag nyss skrev ett inlägg om att de var sönda men det var alltså för en hel vecka sen..!

I fredas vart de solning med syster, sen följde hon med ut hit så vi bjöd på mat! :) var en trevlig eftermidda/kväll!!

Igår tog vi en ORDENTLIG storstädning,Torka,skura, torka, skura osv överallt!! Shine shine everywhere.. Tvättade hela soffklädseln oxå så nu är den ren o fräsch igen.. Härligt!! Sen drog vi iväg o inhandla lite godis till kvällen. Liam fick en film (I drömmarnas trädgård) Han har fastnat för den serien på barnkanalen så kul & ha de på film.. Så den går varm nu här hemma ;) Fast han tjatar även om traktorn, ett annat program från barnkanalen (stora maskiner) så den ska jag beställa hem nu!!

Imörn börjar liam dagis igen, ska bli skojj för han! (tror jag) Märks om han är blyg när vi kommer dit eller om det är som vanligt.. Annars i morgon vette tusan vad som sker, sånt som visar sej.. Promenad ska det bli iaf, och promenad idag med, så mkt gott som jag moffa i helgen så måste jag ju röra lite på mej ;)

Undra vad man ska äta idag då?! Vad ska ni äta??!

Nee nu ska jag ta mej en smörgås! Ha de bäst..





Mysmorgon!

Mm det har jag med mina hjärtan nu.. Noel ligger iofs och sover, men jag o liam har satt oss bekvämt i soffan & kollar barnprogram samtidigt som jag kollar lite på datorn.. Samlar energi för att ta ett städryck inne på toan, fy fan där hinner man ju inte städa innan de bli lika dammigt o skitigt! Ska försöka orginisera lite oxå, har rensat ur massa schampoo flaskor som jag inte använder lr behöver, har nån fetisch (stavfel??) på att köpa hem schampoo & Balsam så de var överfullt på badkarskanterna o i min hyllvagn, fick ihop en hel påse som jag ska skicka iväg till syrran! Nu ska jag göra slut först innan jag handlar hem nått mer!!

Annars så ska jag ta en svängom med snabeln & moppen sen så de blir lite helgfint.. Skulle städat igår men kom annat i mellan.. Ska stoppa i en tvätt oxå! Visst e de kul att läsa vad jag ska göra???! haha..


Sen blir de solning, göttans göttans!!

På menyn idag står de ugngratinerad fläskfile o pommes.. jam jam!

Nee nu ska jag hämta mer kaffe o sitta en max kvart till sen jeflar ska de vara fart på mej ;) Byeee

 

Satt o kolla på kort, & när jag såg denna bild slog det mej att dessa ligger förhoppningsvis nere hos skomakarn.. Lämna in dom för ett x antal månader sen för lagning av dragkedjan & jag har totalt glömt bort dom.. Bäst o ringa o kolla så de inte kastat lr sålt dom för det är mina favvosar!!!





.......

Haft en bra dag med bobergarna idag, vart en god lunch på stan =)

Liam har även vart hos tandläkarn & det var ju inte de lättaste att få han o gapa.. Haha men allt såg bra ut de hon såg iaf!

Gick ner till stan, sen gått över stan oså... Hem tog jag bussen till Marieberg för min buss gick inte så gick därfrån & hem.. Har blitt mkt gående de senaste 3 dagar & jag gillert! =)

Hoppas det ger lite tydligare resultat, men nu ska jag inte väga mej förens jag ska på efterkontrollen.. Mer spänning då!

Imörn blir de solning oxå, göttit värre... Solade igår med o trodde mina ögonlock skulle börja brinna för jävlar vad det brände,(hade solarium som var speciellt för ansikte oxå) O när jag solat klart läser jag på en lapp o då står de att man kan sänka styrkan.. Nästa gång ska jag läsa innan jag solar..

Annars vad händer i helgen då? Inte ett smack, ska bara ta de lugnt..
Nästa helg bli jag & Noel solokvistar.. timmy flyr till karlstad antingen hela helgen lr endast lör-sön & Liam ska spendera sin helg hos moster milla..
Ska bli skönt som de känns nu att få vara själv, rensa huvudet på tankar, rå om mej själv osv. O mysa med Noel självklart =)

Idag har jag ventlilerat mej, kändes jävligt bra samtidigt som jag känner mej jävligt ledsen!! Men de kommer bli bra det här.. Jag får fortsätta som jag gjorde idag.. =)


Noel min lilla noel, gud han äter för glatta livet just nu..Öka till 180 förra målet o de gick ner som en dans på rosor =) Får se om de gör de sen med innan jag lägger mej så kanske han sover lite längre typ till imörn bitti :)
Önska Liam kunde vara lika matglad, men de är han inte =// idag har han ätit 20 strips o nån tugga bröd typ, 4 gafflar med torsk o äggsås o pot, 1 flaska havredryck innan sovdags....... Usch.. tacka vet jag dagis, där äter han iaf. <3<3<3

Och ikväll somna han redan vid 20:00.. gud såå skönt, annars krånglas de som fan så oftast somnar han mellan 21-23... Jävla trots...!!! Blir tokig på den, men älsker han lika mkt för det!

Nee fan nu ska jag nog läsa bloggar o sen sova.. gött trött nu! Ha en fortsatt bra kväll!




Promenad :)

Japp idag tog jag med barnen o gick på en promenad.. Gick i så rask takt som de bara gick o jag lovar att svetten dröp av mej..! Fy helvete va varmt de var men vid vattnet blåste det minsann!! Lite för mkt kanske, men skönt endå.. ;) fler promenader ska tas & fläsket ska brännas vägde mej på mvc igår medans jag väntade på Åsa & vågen visa då 73,1 kg.. Alltså har jag 9 kg kvar till inskrivningsvikten..  1kg mindre sen förra veckan! Nice..

Annars idag har jag tvättat en maskin & städat undan lite, känns som de alltid finns nått att plocka med här hemma men de gör mej inget.. jag är inte pedant nånstans & det tror jag nog min son har ärvt oxå haha ;) Men tro för guds skull inte att vi är några lortgrisar för de är vi då verkligen inte, men jag är bara lite slarvig av mej.. Lägger gärna saker lite här o där, mina kläder ligger lite här o där.. & det är sånt jag går o plockar med varje dag och jag trivs faktiskt med det.. medans liam gärna sprider ut sina leksaker överallt så vi är lika på så vis han & jag.. Är väl enda likheten oxå. haha

Sen har jag gjort mat & bara tagit det lugnt... Ska snart hoppa in i duschen o sen göra natten tror jag!

Imörn ska vi ta en promenad ner till stan & träffa bobergarna!! myspys <3<3

nee nu bjuder jag på ett par bilder från dagen =)















Tack o adjö...!


Måndag..

Mmm idag är det veckans tråkigaste dag, en riktig segis dag är det! Vädret gör inte saken bättre, men men nu är kvavheten borta iaf.. Sköönt!

Idag slog liam upp sina ögon 06:30 så då var de bara att stiga opp, Noel sov fram till 08:15 så jag & Liam har haft lite ensam tid nu på morgonen <3<3 Dagens planer består av att ta en promenad ner till stan (om de regnar blir de buss) ska träffa åsa :) Sen eftermidda/kväll ska vi hem till fam boberg o fira jimmy som fyller 24 år!! Ska bli trevligt att träffa familjen igen, för de var ju inte igår!! Och så ska vi kanske träffa emelie & Ola en svänga oxå.. :)

Åh jag kan inte sluta tänka på en person heller, snart, snart, snart har hon 2 & inte 1 =D MYYYYYS! Jag e sååå nyfken, hoppas det kommer ett sms snart till syster =)

Nee fan om man skulle börja leta fram lite kläder till sej själv... Inge roligt o klä sej när inget passar :/ Men en dag ska de passa igen, jeansen är mitt mål!!

Hoppas min journal kommer denna månad från förlossningen =D vill skriva förlossningsberättelse, inte för att de finns så jätte mkt att skriva förutom att jag bada, spydde o guppa på bollen ;) haha!! Nee men ska bli skojj att läsa den iaf, jämföra vissa saker som går med journalen från liam!! :)


Nee kläder var det... Byeeee


 Liam när han är dryga månaden <3

 Noel när han är dryga månaden <3





Sönda redan..

Fy fan va denna helg gått snabbt.. Imörn går vi in i en ny vecka, har inga planer alls förutom ett besök till tandläkarn med liam..Ska nog till sara o barnen oxå skulle jag tro?! =)) Annars får vi se vad som sker..

Idag redan kommer Åsa =D Wiihii va skojj.. 

Sen blir de nog en promenad till emelie & Ola :)


Nee fan har inte så mkt o skriva om just nu så återkommer...




Åsa var ner o hälsa på mej i göteborg.. Här är vi i botaniska trädgården =D



Haha detta kort e skit gammalt.. Tror jag e 15-16 år här ;)


Ensamstående

Jepp det är jag om dagarna med 2 barn & det går kanon bra =D trodde det skulle bli värsta kaoset men nej då.. Peppa peppa!! Skööönt.. Och skönt att vi är tillbaka i rutiner igen, bara liam som ska börja dagis igen oxå så hans rutiner blir ordentliga oxå! Sömnen, humöret ah allt har rubbats sen han gick på ledighet från dagis.. Detta är hans 5e vecka hemma & ska även vara hemma nästa vecka.. Men sen så börjar han igen, o det tror jag kommer uppskattas från hans sida..! det är inte sån att jag INTE vill ha han hemma, det är jätte mysigt o ha han hemma.. men jag tror inte han som är van att gå till dagis dagligen tycker det är så roligt o vara hemma med morsan 24 timmar om dygnet! Nee han saknar nog sina kompisar & fröken, samt den stora dagisgården att leka på! =D Och det som känns super bra med dagis är att där äter han, här hemma äter han gärna inte.. =( Så då vet jag ju att han fått i sej ett mål där iaf!! <3

Igår vart min andre solstråle 1 månad, det firades med ett besök till Bvc.. Nu väger han 5545 g & är 56 lång.. Ökat med 300 g som sen förra veckan, men längden stod stilla denna gång! Huvudet 39 cm!

Umgicks även med Sara & barnen igår.. <3 riktigt skojj att umgås igen, har ju inte blitt att vi träffats så mkt nu eftersom timmy gick på semester i samband med noels födelse! <3<3¨

Idag ska jag & barnen ta en promenad ner till stan, ska träffa syrran & så!! Gick till stan igår oxå, o känns så gött när man vet att man rört på sej.. För nu ska mina grav kilon bort!! Ska iaf göra mitt bästa för att gå ner dom...


Nee fan nu ska jag plocka ur diskmaskin, o sen ta en kopp kaffe..! Smakar bättre med kaffe nu igen än vad det gjorde när jag var gravid, det värsta är att jag går o tänker på att "gud va gott de vore att ta en cigg" men jag ska stå imot..!!

Sen ska nog liam få väcka faster som är här oxå ;) hihi!!

Nee ha en bra dag! Byeee


Och på månda ska jag träffa Åsa, fan va skojj! Skit länge sen vi sågs nu :( Men ser fram i mot det riktigt mkt iaf! Noels första möte med henne hihi!




RSS 2.0